Негативно отношение от определени хора се насажда в обществото у нас

...
Негативно отношение от определени хора се насажда в обществото у нас
Коментари Харесай

Синдикалист в МВР: Необходимо е по-добро професионално обучение на полицаите

Негативно отношение от избрани хора се насажда в обществото у нас против полицията, съобщи пред БНР служителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов. Според него е належащо и по-добро образование на самите служители на реда, с цел да реагират по-добре в спешни и напрегнати обстановка без да се стига до прегаряне и превишаване на правата.

Кузманов разяснява дейностите на полицията в Стара Загора при задържане на Пламен Пенев, който умря.

Без да се навлиза в областта на спекулациите и разяснявайки единствено върху известните обстоятелства при тази обстановка, реално е имало сигнал за опасност с оръжие, хладно, по отношение на малолетни лица, неподчинения и опит за газене на полицейски чиновник.

“Категоричен съм, че има съображение за реакцията на сътрудниците, в случай че има превишаване на правата – полицейско принуждение, би трябвало да се потвърди ”, разяснява Кузманов.

За превишаване на права и полицейско принуждение се разяснява дълго още през есента на 2023 след конфликтите сред футболни почитатели и полиция пред Спортната палата в София. Тогава ентусиастите излязоха на митинг с искане за оставката на Борислав Михайлов, БФС.

Кузманов дефинира дейностите на някои от сътрудниците си в Стара Загора като прегаряне. Той е безапелационен, че не всички служители на реда са на високо професионално равнище.

“Част от нещата са истина и потвърдени във времето. Във всички евространи и Съединени американски щати е обикновено да има % на неточност, проценти на тежки неточности, довели до тежки следствие, това е реалност и е бе било безумно да се отхвърля “, сподели той и признава, че има пропуски и в професионалната подготовка, но сега имало “нихилистично отношение към полицията ” от жителите.

Той е уверен, че това отношение към органите на реда в България е недопустимо.

“В последните години има 1537 чиновници на Министерство на вътрешните работи, потърпевши от жители, 1016 са с лека телесна щета, 503 със междинна, а са 3 с тежка и има 10 случая на гибел. Мислите ли, че това е задоволително ”, попита Кузманов.

Той сервира съболезнования към околните на починалия мъж за тежката загуба. Но каква беше потребността да прави непокорство, да се пробва да избяга от патрулите. Това не е държание на човек, който не е отговорен?, попита служителят на Министерство на вътрешните работи.

И добави, че при такива случаи настава разделяне в обществото. В случая има единствено една позиция и тя е на страната на правото. Там където не са спазени нормите би трябвало да се носи отговорност. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР